Πλησίασε τους 38 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη 13 Αυγούστου

Σύνταξη/επιμέλεια: Στρατής Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, 19:15

Σε υψηλά επίπεδα, ανήλθαν οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 13/08 σχεδόν στο σύνολο της χώρας, με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στη Σπάρτη όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 37,9 βαθμούς. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αμετάβλητη η θερμοκρασία την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 - Μελτέμι στο Αιγαίο

Σύνταξη άρθρου: Σ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ-Πεντέλη, 12/08/2020, 20:30

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ευρώπη θα συνεχίσει να ευνοεί τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας την Πέμπτη 13/08 και την Παρασκευή 14/08, με τη θερμοκρασία να παραμένει σχεδόν αμετάβλητη. Ο προγνωστικός Χάρτης 1 δείχνει ότι όλη η λεκάνη της Μεσογείου θα επηρεάζεται από υψηλές θερμοκρασίες που κυμαίνοται ελαφρώς πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Τις απογευματινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ορεινά

Χάρτης 1. Προγνωστικός χάρτης θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500μ (επίπεδο μελέτης αερίων μαζών) για την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020. 

 

Παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο Πέλαγος θα συνεχίσει να πνέει ενισχυμένο, φτάνοντας τοπικά τα 7 Μποφόρ στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα(Χάρτης 2). Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Τετάρτης 12/08, το Σάββατο 15 Αυγούστου η χώρα μας θα επηρεαστεί από μια ατμοσφαιρική διαταραχή προερχόμενη από τα Βόρεια Βαλκάνια και θα οδηγήσει σε αστάθεια στη Βόρεια Ελλάδα, με τοπικές απογευματινές καταιγίδες. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν σε νεότερες ανακοινώσεις. 

 

Χάρτης 2. Προγνωστικός χάρτης ταχύτητας και διεύθυνσης ανέμου (λευκά βέλη) και ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη της θάλασσας (μαύρες καμπύλες) για την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

 

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου