Βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά – Σημαντικά ύψη βροχής σε Βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο

Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, 19:00

 

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 23/09 στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας έχει καταγράψει έως τις 19:00 της Τετάρτης, περίπου 46 mm βροχής.  

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 19:00 της Τετάρτης 23/09, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.   

 

 

Πίνακας. Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 19:00 της Τετάρτης 23/09, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

 

Μεταβολή του καιρού – Βροχές στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια

Σύνταξη άρθρου: Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, 09:30

                                     

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη 23/09/2020, αρχικά στα βορειοδυτικά και στη συνέχεια στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, όπου βαθμιαία θα επεκταθούν στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της υπόλοιπης Μακεδονίας. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα στο Βόρειο Ιόνιο όπου αναμένονται και χαλαζοπτώσεις και τις μεσημεριανές ώρες στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία, ενώ οι βροχές μετά το απόγευμα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας θα σταματήσουν, με εξαίρεση το Ιόνιο όπου τοπικά θα συνεχιστούν. Στο Χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ημερήσια ύψη βροχής, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.  

  

 

Χάρτης. Εκτιμώμενα ημερήσια ύψη βροχής για την Τετάρτη 23/09/2020, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Με κύκλους επισημαίνονται οι περιοχές όπου ενδέχεται να σημειωθούν κατά τόπους έντονα φαινόμενα.      

 

Τη νύκτα προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 24/09, οι βροχές στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, στην Πελοπόννησο και πιθανώς στην Ανατολική Στερεά.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου