Κάτω από τους -8 C οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Παρασκευής

Σύνταξη/Επιμέλεια: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, 09:00

Αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Παρασκευής 27/11 στα ημιορεινά τμήματα της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

400 ενεργοί μετεωρολογικοί σταθμοί στην Ελλάδα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Για πρώτη φορά από την αρχή λειτουργίας τού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αποτελείται από 400* ταυτόχρονα ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς. Πρόκειται για έναν συμβολικό αριθμό που οφείλεται στην πολύχρονη και επίπονη προσπάθεια της επιχειρησιακής ομάδας ΜΕΤΕΟ αλλά και των δεκάδων συνεργατών μας σε όλη τη χώρα που υποστηρίζουν το έργο μας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών στη χώρα μας για το οποίο έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής του στις βάσεις δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.

Στόχος μας είναι η περαιτέρω επέκταση του δικτύου των μετεωρολογικών σταθμών στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν καλύπτονται επαρκώς μέχρι τώρα. Αν θέλετε να γίνεται και εσείς αρωγοί στην προσπάθειά μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

 

*Συνολικά είναι εγκατεστημένοι και σε λειτουργία 430 μετεωρολογικοί σταθμοί στη χώρα μας αλλά για διάφορους λόγους, κυρίως λόγω διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, βρίσκονται εκτός του δικτύου για μερικές ώρες ή μέρες.

 

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου