Κυριακή  11  Ιουνίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:01  Δύση Ηλίου - Sunset 20:47 - Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες, 45 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

NOAA: Σφοδρή Αμμοθύελλα στην Αργεντινή από τον δορυφόρο GOES East

Στις 18 Δεκεμβρίου, ο γεωστατικός δορυφόρος GOES East της Εθνικής Διεύθυνσης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ “NOAA”, κατέγραψε μια αμμοθύελλα ή χαμπούμπ (haboob), να διαπερνά τις ξηρές πεδιάδες της Αργεντινής, με τους ισχυρούς ανέμους να προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές σε δέντρα και δομές στην πόλη La Pampa και τα περίχωρά της. Οι άνεμοι στην περιοχή έπνεαν με ένταση πάνω από 96 χλμ την ώρα. Αυτό συνέβη περίπου μια εβδομάδα μετά από μια άλλη καλοκαιρινή καταιγίδα σκόνης στην Αργεντινή που έπληξε τη λίμνη Mari Menuco, 350 μίλια μακριά.
 
Τα παρακάτω στιγμιότυπα δορυφορικών εικόνων προέρχεται από το συνδυασμό του προϊόντος χρωμάτων "GeoColor", με το προϊόν απεικόνισης σκόνης στην ατμόσφαιρα, από το Συνεταιριστικό Ινστιτούτο Έρευνας. Ο αλγόριθμος έχει επιλέξει τις μέγιστες τιμές με έντονο κίτρινο χρώμα, αποτυπώνοντας τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης.
 
Οπτικοποιήσεις δεδομένων σαν κι αυτή παρέχουν όσο το δυνατόν πλησιέστερη προσέγγιση στις εικόνες φυσικών χρωμάτων (True Color) της ημέρας και επιτρέπει τη διαισθητική ερμηνεία των μετεωρολογικών και επιφανειακών χαρακτηριστικών, δίνοντας σε ανθρώπους, με διαφορετικό τεχνικό υπόβαθρο, αμεσότερη πρόσβαση σε δεδομένα καιρού και εικόνες από μια πιο φυσιολογική άποψη του πλανήτη μας από ψηλά.
 
Ο γεωστατικός δορυφόρος GOES East, επίσης γνωστός ως GOES-16, παρακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, καθώς και της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, της Καραϊβικής και του Ατλαντικού Ωκεανού μέχρι τη δυτική ακτή της Αφρικής. Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης του δορυφόρου παρέχουν τη βέλτιστη προβολή σοβαρών καιρικών φαινομένων, όπως καταιγίδες, τροπικές καταιγίδες και τυφώνες.
 
 
Πηγή: Εθνική Διεύθυνση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ “NOAA” National Oceanic and Atmospheric Administration



 Επιστημονικό Αρχείο
Λίμνη Οχρίδα ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 18°C
Αϊβαλί ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 25°C
Κεσάν ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 24°C
Πρίλεπ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 19°C
Cesme ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 25°C
Πατήστε εδώ για περισσότερες πόλεις
ΜΕΘΩΝΗ 03:05 17 μg/m3
Πατήστε πάνω στα ονόματα των σταθμών για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 10°C
ΑΝΩΓΕΙΑ 11°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 11°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 12°C
ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΑΣ 12°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ 24°C
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 23°C
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 23°C
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 23°C
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΔΕΙΚΤΗΣ UV
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH 0.9
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ 2.2
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2.4
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2.5
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 0.8
Πατήστε εδώ για να δέιτε όλες τις περιοχές
Όσλο ΚΑΘΑΡΟΣ 9°C
Αιάκειο/Κορσική ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 20°C
Αμστερνταμ ΚΑΘΑΡΟΣ 19°C
Βαρκελώνη ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 21°C
Βαρσοβία ΚΑΘΑΡΟΣ 18°C
Βελιγράδι ΚΑΘΑΡΟΣ 19°C
Βιέννη ΚΑΘΑΡΟΣ 17°C
Βουδαπέστη ΚΑΘΑΡΟΣ 18°C
Βουκουρέστι ΚΑΘΑΡΟΣ 16°C
Βρυξέλλες ΚΑΘΑΡΟΣ 20°C
Πατήστε εδώ για περισσότερα
Antananarivo Madagascar 13°C
Bandar Seri Begawan Brunei 28°C
Fairbanks United States 20°C
London United Kingdom 18°C
Mahe Seychelles 27°C
Mexico City Mexico 28°C
Nassau Bahamas 27°C
Porto Alegre Brazil 17°C
Rovaniemi Finland 7°C
Vladivostok Russia 18°C
Πατήστε εδώ για να δείτε τον παγκόσμιο μετεωρολογικό χάρτη
2001: 38 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στη Λάρισα.
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: Σάββατο, 10/06 20:28